2011-04-26 17:58:32• hírek • (x)

Éljünk biotudatosan!

Biotermékeink vannak - mondja ragyogó arccal a novemberben megnyílt nagykárolyi biobolt üzletvezetője. Botos Hédi el is magyarázza, hogy milyen termékeket lehet megtalálni polcaikon: mindahány úgy lett termesztve, hogy közben semmiféle műtrágyával nem serkentették természetellenesre a növekedésüket. Fontos ismérve továbbá árukészletüknek, hogy még nyomokban sem találni bennük különféle antibiotikumokat, nem voltak génmanipulálva a magok, ezen kívül természetes környezetben érlelődtek meg. Mint amilyen egy évszázada volt - összegez.

A cél ugyanis ez: visszatérni a régi gazdálkodáshoz. Mégpedig azért, hogy egészséges termékeket együnk, hogy a paradicsom paradicsom ízű legyen. Arról is szólni kell, hogy ezek a biotermékek kisebbek, netán formátlanabbak, mint a génkezeltek, ellenben tudjuk, hogy mit eszünk. A boltvezető szerint ugyanis manapság csak eszünk-eszünk, s mégcsak oda sem figyelünk arra, hogy mit fogyasztunk.


A nagykárolyi BB bioboltban kapható az egészség: Biozabpehely és tönkölypuffancs. Éljünk biotudatosan!


A nagykárolyi BB bioboltban különféle magvaik vannak egyebek mellett. Így vásárolható náluk köles- vagy brokkolimag, s len- és szezámmaghoz is hozzá lehet jutni. Ezeket többnyire reggelire szokták elfogyasztani vásárlóik - magyarázza -, esetleg megdarálják azokat. Kapni náluk még biozabpelyhet és tönkölypuffancsot - jól kezdődik a nap ezekkel, no meg egy kis tejjel, joghurttal.

Számos olajféle található még náluk: például lenmagolaj, vagy éppen hidegen sajtolt olaj (Ebben sokkal inkább megtalálni az eredeti alkotóelemeket, s a különféle vitaminokat - ismerteti. Szól arról is, hogy a szokványos olajból azt a kevés megmaradt értéket is kiűzzük, amikor is hevítjük; sütés közben méreggé lesz - mondja). A bioolajokkal a legfinomabbak biozöldségek: utolérhetetlen ízű salátákat lehet velük elkészíteni.


A nagykárolyi BB bioboltban kapható az egészség: Biozabpehely és tönkölypuffancs. Éljünk biotudatosan!

A nagykárolyi BB bioboltban kapható az egészség: Biozabpehely és tönkölypuffancs. Éljünk biotudatosan!


Természetesen többféle liszt is kapható: vannak teljes őrlésűek. Van tönkölybúzájuk, rozslisztjük. Utóbbi a lisztérzékenyeknek javallott. Kapható náluk úgynevezett Himalája só. A név persze nem véletlen, hiszen ez a só a Csomolungma lejtőiről származik - ezért nagyon tiszta, szennymentes. A szokványos boltokban vásárolható sókhoz képest az a különbsége, hogy nincsen benne semmiféle „E". Nincs tartósítószer, összeállás gátló stb.

Biokakaó is kapható náluk. A lényeg ugyanis az, hogy minden gondosan termesztett, azaz természetes úton létrejött terméken szerepelnie kell a BIO-jelzésnek. Ami annyit tesz, hogy a gyártó, a csomagoló egyaránt ellenőrzött körülmények között foglalkozott a termékkel.

Számos teafélét is lehet náluk vásárolni - így lúgosító, memóriafokozó hatásút, immunrendszer erősítőt, vagy éppen szokványos gyümölcsteát. Mindahány természetes alapanyagból - s ez a lényeg! Persze ezeket az étrend-kiegészítőket sem lehet mértéktelenül fogyasztani, a nagykárolyi BB biobolt vezetője szerint például tavasszal (húsvét után különösen) célszerű tisztítókúrának alávetni a testet. Javallott ugyanakkor sok mézet enni, különösen a propoliszos méz támasza az egészségnek! (Fiaiba például meghűléskor sem „hajigálja" a különböző antibiotikumokat, a méz, a teák is segítenek ugyanis, ráadásul a gyógyulás közben nem ártanak. Ezek idétlen elnevezéssel a „természetes antibiotikumok")

Lehet szárított gyümölcsöket vásárolni, gyermekeinknek bioételeket stb. Liszt-, vagy tejérzékenyeknek, cukorbetegeknek kínálnak többfajta portékát. Kapható példának okáért lúgosító hatású ásványvizük. Utóbbit azért célszerű gyakran fogyasztani - magyarázza a boltvezető -, mert étrendünk többnyire meglehetősen savas hatású. Az egészség kulcsa viszont az, hogy az egyensúlyt megőrizzük, így a PH-egyensúlyt.


A nagykárolyi BB bioboltban kapható az egészség: Biozabpehely és tönkölypuffancs. Éljünk biotudatosan!

A nagykárolyi BB bioboltban kapható az egészség: Biozabpehely és tönkölypuffancs. Éljünk biotudatosan!

A nagykárolyi BB bioboltban kapható az egészség: Biozabpehely és tönkölypuffancs. Éljünk biotudatosan!


Nem titok, hogy ezen termékek árai magasabbak, mint a szokványos boltokban kapható portékáiké - viszont a gyógyszerek ára nagyon nagy. Ezekből a árucikkből kevesebbet lehet előállítani, eleve költségesebb a termelés folyamata (például a fokozott ellenőrzés). Ám mégis megéri innét vásárolni: az egészség ugyanis mindennél fontosabb, s kis odafigyeléssel megelőzhetők a betegségek - hangsúlyozza a boltos. A biotudatos lét egy életstílus. Ugyanakkor a nagykárolyi BB biobolt azokhoz is „szól", akik valamiért nem gondolkodnak ennyire tudatosan. A méregtelenítő kúrákhoz minden kapható itt! A bioételekből rengeteg energiára tesz szert a szervezet - ez nyilván gyermekeknek, időseknek egyaránt lényeges, ugyanakkor persze az erejük teljében lévő felnőttek szervezete is szükségét látja a pluszenergiának a mai úgynevezett rohanó világban.

A nagykárolyi biobolt novemberben nyílt meg. Botos Hédi a féléves tapasztalatokat így összegzi: nagyon sok a beteg ember; vásárlóik között is rengeteg az, akinek már valamiféle betegsége van. Rajtuk is lehet segíteni - kell is; az üdvös viszont az lenne, hogy idejében, a betegségek megjelenése előtt tudatosan éljenek az emberek.

Ha így (azaz biotudatosan) növünk fel, akkor később is kevesebb a rákos megbetegedés - fogalmazza meg, hogy miért is előnyös, valamint célszerű odafigyelni az étrendünkre. Éppen ezért naponta 9 órától délután 5-ig várják az érdeklődőket a Nagyvárad felé tartó úton lévő bioboltba, szombaton pedig 9-től 1-ig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: